30 Eylül 2012 Pazar

Türkiye Nereye Gidiyor ?




Amerika Irak'a girdiğinde Türkiye'de sevinenler olmuştu.Aynı sevinç Libya gavurlara geçince de yaşanmıştı. E bir de karşı taraf var.Rusya. O da boş durmamıştı tabii Sovyetler dağıldıktan sonra. Gürcistan'a girmişti birkaç sene önce hatırlarsanız. Türkiye'de yine göbek atanlar vardı.

Bu demek oluyor ki ; aslında aralarında sorun olan taraflar değil tarafları tutanlar.

Biliyorsunuz Amerikancılar Sovyetlerin dağılmasından sonra Abd'nin çok güçlendiği süper güç olduğunu söylüyorlardı. Tek kutuplu dünya yani.

Bu sırada Türkiye'de de Amerikancılık büyük bir yükselişe geçti.O dönemlerde bir de Amerikancı'k darbe yapıldı, sonrası zaten Amerikancılığın patladığı yıllar.

Ama her zaman olduğu gibi bir tezin antitezi de olur.Amerikancılığa karşı Avrasyacılığı çıkardılar.Avrasya adı üstünde olduğu gibi Avrupa ve Asya'yı kapsıyordu . E Türkiye de 2 kıtada da yer aldığına göre en ugun çözüm bu deniyordu.Burda da lider Rusya'ydı.

Bunlardan başka bir de AB var. Pek ABD'den farkı olmasa da AB'cilik gibi bir durum da oluştu.

Bu güçler birbirine zıt olarak görünebilir ama özünde hepsi emperyalisttir. Sömürgeci ülkelerdir. Bu güçlerden birine belini dayayanlar  da ülkelerinin o ülkenin boyunduruğuna girmesini çoktan kabul etmiş demektir.

Osmanlı'nın son zamanlarında da böyleydi, herkes Almancı Rusçu İngilizci'ydi. Bunlar kendi aralarında kırılırken arkadan parsayı toplayan yine bunlardı.

Birisinin piyonu olup, bağımsızlığımızı yitirip sömürge mi olacağız ? Bizi bize vurdurup arkada toprak bölüşümü yapanların kuklası mı olacağız ülkem...

Türkiyem ... Nereye ?





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Attığınız İçin Teşekkürler :) Büyüknet.Blogspot.com

Bu Blogda Ara