12 Eylül 2012 Çarşamba

Bilgisayar Klavyesi Nasıl Temizlenir?



Bilgisayar klavyesi el ile kullanıldığı için hijyen açısından periyodik zamanlarda temizlenmelidir.Klavye temizliğini yaparken sadece tuşlar değil tuşların altları da temizlenmelidir. Klavyenin üzerindeki kirleri  görebiliyorsunuz ya içindekileri ?
Çoğu insan iş yerinde , odasında , seyahatte bilgisayar başında zaman geçirmektedir. Bu süre içinde atıştırmalık diye tabir ettiğimiz poğaça,börek,çörek gibi şeyler yenildiğinde farkında olmayarak bunların kırıntıları klavye tuşlarının arasına gidiyor ve biz farketmiyoruz. Bunun için klavye’nin iç kısmının temizliği’de çok önemlidir.
Klavye dış yüzey temizliği; bir kulak pamuğu ve yüzey temizleyici yardımı ile temizlenebilir. Kulak pamuğu klavye tuşlarının arasına rahatça girip hareket edebileceği için daha çok uygundur.Klavyenin iç temizliği; Klavye içini temizlemek için ilk önce klavye altında bulunan vidalar dikkatli bir şekilde sökülmeli ve silikonlu malzeme çıkarıldıktan sonra bir hava tabancası sayesinde tozları giderilmelidir.Daha sonra detaylı temizliğini yapmak için bir mikrofiber beze köpük yada yüzey temizleyici sıkılarak dikkatli bir şekilde silinir.
Temizlenen klavyenin montajı; Klavye tuşları söküldüyse önce tuşları tırnaklara geçirilerek takılır,daha sonra silikonumsu malzeme yerleştirilerek ,klavye kapağı takılır ve vidaları gevşek kalmıyacak şekilde sıkılır. Tebrikler Klavyenizi Başarıyla Temizlediniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Attığınız İçin Teşekkürler :) Büyüknet.Blogspot.com

Bu Blogda Ara