30 Eylül 2012 Pazar

Etkili Blog Yazmak İçin 8 Şart



1 ) İyi bir blog yazısı yapıcı olmalıdır 

Blog yazıları ya da yazı yazmak, insanları etkileyen bir sanattır.Ancak bu esnada okurları kamçılayarak yanlış yönlere çekme biçiminde olmamalıdır.Blogunuz kime hitap ederse etsin,belli başlı değer yargılarına sahip olmalısınız.


2 ) İyi bir blog yazısı ilginç olmalıdır

Blog yazımızın etkili olabilmesi için konu da ilginç olmalıdır.Bu blogun temel amacı olan okurlara ve bilhassa yazarın kendisine de ilginç gelmelidir.Zira bu da bir gerçektir ki ilgi duymadığımız bir konuda rahatça yazamayabilir.Günlük olaylar,sorunlar,umut,hayal,korku vs. Bu tarz konular dikkat çekici konulardır.

3 ) İyi bir blog yazısı ; blog ve yazarıyla bütünleşmelidir

Blog yazarının özellikleri , bildiği konular ve blogun temel felsefesi arasında bir etkileşim vardır.Örnek olarak hiç bir ziyaretçi tarihsel bir sitede magazin haberi görmek istemez.

4 ) İyi bir blog yazısının amacı olmalıdır

Bu amaç , yazarın o yazıyla okurları üstünde bırakmak istediği etkidir.

5 ) İyi bir blog yazısı yazmak için etkenler dikkate alınmalıdır

Bu etkenler ; yazının konusu,ziyaretçiler,yazar ve blogun kendisidir.Bir yazıyı etkili kılabilmek için bu etkenleri çözümlemeli ve ona göre bir değerlendirme yapıp yazıyı yayınlamalıyız.

6 ) İyi bir blog yazısı ; okurun ilgi ve dikkatini toplar

Hangi konuda olursa olsun etki için yazı dikkati ve ilgiyi toplamalıdır. Blog düzeni,tema,yazının iç düzeni.Hepsi okurun merakıyla ilgilidir.Bunlar düzenli olmadıkça okurun dikkati de dağılacak ve hatta bu yazıyı sonuna kadar okumasını da engelleyecektir.

7 ) İyi bir blog yazısı ; sağlam bilgilere dayanır

Sevdiğim bir söz vardır " Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın." Bir yazı yazarken bu sözü unutmamanızı öneririm. Bir yazıyı rahatça yazabilmek için konuyu iyi bilmeliyiz.Yeteri düzeyde öğrendikten sonra materyal kullanarak yazmaya başlayabiliriz. Ama mümkünse TRT spikerleri gibi yazmayın.

8 ) İyi bir blog yazısı canlı olmalıdır

Bir yazı yazılırken doğru kelimeler seçilmeli ve akıcılığı sağlanmalıdır.Mümkünse yayınlanmadan önce tekrar okunmalı ve hatalar düzeltilmelidir.

- Buraya kadar hep ben konuştum.Şimdi sıra sizde.Sizce Etkili Blog Yazmak için başka şartlar da gerekli mi ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Attığınız İçin Teşekkürler :) Büyüknet.Blogspot.com

Bu Blogda Ara