12 Eylül 2012 Çarşamba

Cep Telefonu Suya Düşerse



Araştırma yaparken bir çok insanın başına gelen, suya cep telefonu düşmesi sorununu gözlemledik. Hatırı sayılır paralar vererek aldığımız cep telefonu suya düştüğü zaman ne yapmalı, suya düşen telefon çalışırmı bunun gibi konulara açıklık getirmeye, suya düşen telefona müdahale etme şeklini anlatmaya çalışacağım.
Suya düşmüş cep telefonunu sudan çıkarır çıkarmaz ilk yapacağınız işlem bataryasını çıkarmak olsun. Unutmayın böyle durumlarda bataryayı çıkarmak %50 telefonun kurtulması demektir.
Telefonun garanti belgesi var ise  bataryayı çıkarttıkdan sonra hiç bir işlem yapmadan o şekilde servise götürün.
Telefonunuz eski ise yada garanti dışı ise yapacağınız işlem telefonun kapaklarını sökerek pamuklu bez ile suyunu silmek ve açık vaziyette bırakarak kurumasını beklemek. Çoğu arkadaşımız suya düşen telefonu çıkarttıkdan sonra çalışacakmı acaba diye düşünerek  telefonu açmaya çalışıyor, bu en büyük hatadır.
Suya düşen telefonu kesinlikle çalıştırmayınız, bataryasını çıkarmayı unutmayınız,kafanızda soru işaretleri kalıyor ise. Batarya sökülü bir şekilde telefoncuya götürerek durumu izah ediniz. Emin olun minimum bir ücret karşılığı tefonunuzu geri kazanacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Attığınız İçin Teşekkürler :) Büyüknet.Blogspot.com

Bu Blogda Ara