12 Eylül 2012 Çarşamba

Bilgisayar Fanı Neden Ses Yapar



Bilgisayarın ses yapma problemi ile hemen hemen herkes karşı karşıya gelmiştir.Bunun nedeni genellikle bilgisayar fanlarından kaynaklanmaktadır.
Bilgisayarın temizliğini aksatmadan yaptığınız takdirde, fanlar kirlenmeyeceği için bu ses ile karşı karşıya gelmiyeceğinize eminim. 
Bilgisayarın fanlarını, bir hava tabancası yada saç kurutma makinası ile hava tutarak yapabilirsiniz.Hava tutulan kasa nın içini, kablolara dokunmadan yada zarar vermeden çok hafif nemli bir bez ile silin,özelikler fanlarında toz birikintisi kalmamasına dikkat edin.
Bilgisayar fanlarını temizlediğiniz takdirde, hala ses yapıyor ise fanlar özeliğini yitirmiş olabilir.Bu fanlar çıkartılabilen bir malzeme olduğu için yenisi ile değiştirebilirsiniz.
Konumuz ile alakalı değil ama şunuda belirtmek istiyorum, bilgisayarın ısınma sorununu çözmek için,bir kaç arkadaşımın bilgisayar kasasının kapağını takmadığını gördüm, bu olay kesinlikle yanlıştır ve tavsiye edilmez.Bilgisayar kapağı takılmadığı sürece kasa içindeki fanlar görevini tam anlamıyla yerine getirmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Attığınız İçin Teşekkürler :) Büyüknet.Blogspot.com

Bu Blogda Ara