24 Ekim 2012 Çarşamba

Jquery RSS Slider


Jquery RSS Slider

Bundan önce 1  2 yazımızda sizlere blog’unuza hareket katacak iki uygulama tanıtmıştık, bu uygulamalardan biri RSS içeriğinize abone olarak son postları otomatik olarak, slider da gösteriyordu diğer uygulamamızsa zengin efekt seçeneği sunmasına karşın sliderda gösterilecek resim ve bağlantıların elle değiştirilmesi gerekiyordu.
2012-02-10_173543
Blog ziyaretçilerimizin karşılaştığı diğer bir sorunda kodları elle eklemek. Şuan tanıtacağım kendi hazırladığımız uygulama blog ziyaretçilerimizden gelen gelen isteklere hitap ediyor.


Her iki uygulamamızı biraz zeka ile harmanladıktan sonra, ortaya görselleri ve bağlantıları otomatik değişen ve sizi suya sabuna bulaşmadan tercihlerinizi belirledikten sonra, bir kaç tıklama sayesinde blog’unuza ekleyebileceğiniz Jquery.malsup kullanılarak hazırlanmış bir eklenti ortaya çıktı.

Eklentimiz daha yeni olduğu için ufak tefek sorunlarla karşılaşabilirsiniz karşılaştığınız sorunları ve isteklerinizi yazarsanız ilerleyen günlerde eklentimizi daha da geliştirebiliriz.

Eklentimizin çalışma mantığı çok basit daha önce oluşturduğunuz bir kategoriniz varsa bu kategoriyi yazıyorsunuz ve tasarımınıza uygun şekilde görsellerin boyutlarını ve kaç adet yazının gösterileceğini belirttikten sonra, bir çok efekten istediğiniz belirleyip blog’unuza gadget olarak ekliyorsunuz.

2012-02-10_174700

Bundan sonra yamanız gereken, slidera eklenmesini istediğiniz yazıları belirlediğiniz kategoride etiketlemek.

2012-02-10_173843
Slider’ı blog’unuza eklediğinizde otomatik olarak kenar çubuğuna yerleşecektir ama siz isterseniz sürükle bırak yöntemiyle yazılarınızın üstüne de alabilirsiniz.


Tercihleriniz belirleyip kodu oluştur yazan butona basın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Attığınız İçin Teşekkürler :) Büyüknet.Blogspot.com

Bu Blogda Ara