25 Ekim 2012 Perşembe

Çinde Şimdide Temiz Hava Satılıyor


Çinli milyarder Chen Guangbiao, en acayip şeylerin bile üretimini yapan ülkesinde bile insanları şaşırtan bir girişime imza attı. 

Çin, Japonya ve Rusya... Bu üç ülke, eğer YouTube'da videodan videoya atlamayı seviyorsanız, tüm acayip videolarda bulabileceğiniz ülkeler. Fakat Çin, aynı zamanda ülkemiz de dahil pek çok acayip ürünün de üreticisi. Bünyeleri duruma alışkın olan Çinliler bile Chen Guangbiao'nun son girişimini ağızları açık izlediler.

Çinli milyarder ve ünlü hayırsever Chen Guangbiao, Pekin, Şangay ve Gaungzhou'da özel mini kafeler açıp konserve temiz hava satacağını duyurdu. İlk partide 100 bin kutu hava ürettiğini bildiren yatırımcı, özellikle 22 Eylül Dünya Arabasız Seyahat Günü'nde bol bol satış yapmayı umuyor. Chen'in anlattığına göre firması Çin'in hala temiz havaya sahip nadir yerlerinden Qinghai, Sichuan, Yunnan ve Tibet'teki fabrikalarda, bu yerlerin havasını konserveye dolduruyor. Daha sonra büyük şehirlere bu konserveleri getirip, tanesini 1.25 TL gibi bir fiyattan satışa sunuyor.

Çin'deki endüstrinin hızlı gelişimi ülkedeki hava kirliliği seviyesini insan sağlığını tehdit edecek boyutlara getirdi. Chen Guangbiao, bu yüzden insanların temiz havaya ilgi göstereceğinden emin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Attığınız İçin Teşekkürler :) Büyüknet.Blogspot.com

Bu Blogda Ara